Известие

Collapse
No announcement yet.

Имам (вероятно) GTV...но имам и проблем...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от snaiperisto Покажи съобщение
    Да , съгласен съм , така е ... но е факт че колата е тук и метана е монтиран.
    Какво да я правя?

Не ми е на сърце като модел , аз карам голями коли , не съм състезател , макар че нямам против да имам мощност в излишък.

Идеята ми е , с минимум средства да я направя да работи нормално и да я покарам ... докато я разкарам.
    Колега,тази кола няма как да се направи с малко средства и да работи Не е кола за тебе и я разкарвай,само ядове ще береш с нея така,тва не е голф да става да се закрепи някак.Много са капризни,с тоя метан е разсипана,няма да се изкефиш и от возия заради него,то ускорението и скоростите при тая кола са емблематични.Иначе 2 врати и купе,щом човека и метан и е сложил едва ли и приятна гледка.
    Най-добре я разкарвай бързо,просто защото другите варианти ще ти глътнат грешни пари и тая кола така от 2 приказки добивам представа,че едва ли е добро здраве...Да ти казвам тва и тва и тва е счупено провери го,тва са филми,само майстор може да ти каже,ма там с тва си вадат хляба и проблема изглежда сериозен.Заради метана и документите не си струва инвестицията.Кефа от тази кола за тебе се свежда да седнеш в нея,да я погледаш че на стойка е яка и останалото са много пари докато почне да върви

Comment

Първоначално публикувано от MaxPayne Покажи съобщение
      Колега,тази кола няма как да се направи с малко средства и да работи Не е кола за тебе и я разкарвай,само ядове ще береш с нея така,тва не е голф да става да се закрепи някак.Много са капризни,с тоя метан е разсипана,няма да се изкефиш и от возия заради него,то ускорението и скоростите при тая кола са емблематични.Иначе 2 врати и купе,щом човека и метан и е сложил едва ли и приятна гледка.
      Най-добре я разкарвай бързо,просто защото другите варианти ще ти глътнат грешни пари и тая кола така от 2 приказки добивам представа,че едва ли е добро здраве...Да ти казвам тва и тва и тва е счупено провери го,тва са филми,само майстор може да ти каже,ма там с тва си вадат хляба и проблема изглежда сериозен.Заради метана и документите не си струва инвестицията.Кефа от тази кола за тебе се свежда да седнеш в нея,да я погледаш че на стойка е яка и останалото са много пари докато почне да върви

Мдааа , работата е зле , днес я покарах и установих че чегърта нещо много яко и ритмично около предната дясна гума , чегърта като подавам газ , като я отпусна се поуспокоява...май ще се разделяме с италианската техника , ама поне малко трябва да я съживя.
      Алфа 156 1.8ТС+ГИ-метан

Comment

Мдааа , работата е зле , днес я покарах и установих че чегърта нещо много яко и ритмично около предната дясна гума , чегърта като подавам газ , като я отпусна се поуспокоява...май ще се разделяме с италианската техника , ама поне малко трябва да я съживя.
        продавай я твърдо!
        Last edited by MaxPayne; d.m.y г., 00:08.

Comment

И картера е спукан...ебаси бараката , ше взема да я разпродам на части , ако още малко ме ядоса.
          Алфа 156 1.8ТС+ГИ-метан

Comment

Ммда, "еба си бараката" а не "еба си мърляча дето я е карал"... Ей затова тия коли имат лошо име...
            Нищо де, щеше да стане по-лошо ако не се беше разубедил да я правиш. На части по-ще стане и повече пари ще и вземеш.

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
              Ммда, "еба си бараката" а не "еба си мърляча дето я е карал"... Ей затова тия коли имат лошо име...
              Нищо де, щеше да стане по-лошо ако не се беше разубедил да я правиш. На части по-ще стане и повече пари ще и вземеш.
              На части по добре наистина ,бавно но ще вземе някой лев ,стига да му се занимава да е разглобява!
              Alfa romeo GTVex
              Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
              Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
              Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Да уточня , аз съм си snaiperisto , но по незнайни причини за мен , нещо не ми е в ред акаунта , та се наложи да си направя нов...за малко , надявам се.

Е , прав си на 100% за "бараката" и "мърляча".

Лошото е че не съм се отказал , макар че днес установих че от удара отдолу , който е спукал картера е криво и "магарето" и полуоската чегърта в него.
                Но пък открих един скъсан син маркуч , някакъв вакуум, отляво на двигателя , който като го оправих , колата заработи много по добре...даже прилично , но не перфектно.

Утре одисеята продължава...ще се решава ...ще е ли кола ... или ще е "части от кола".

Comment

Първоначално публикувано от 12345 Покажи съобщение
                  Да уточня , аз съм си snaiperisto , но по незнайни причини за мен , нещо не ми е в ред акаунта , та се наложи да си направя нов...за малко , надявам се.

Е , прав си на 100% за "бараката" и "мърляча".

Лошото е че не съм се отказал , макар че днес установих че от удара отдолу , който е спукал картера е криво и "магарето" и полуоската чегърта в него.
                  Но пък открих един скъсан син маркуч , някакъв вакуум, отляво на двигателя , който като го оправих , колата заработи много по добре...даже прилично , но не перфектно.

Утре одисеята продължава...ще се решава ...ще е ли кола ... или ще е "части от кола".
                  Това че полуоската чегърта в магарето,може да е и от скъсан тампон на мотора,като овисне и почват да опират каретата в магарето
                  Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                  Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                  Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                    Това че полуоската чегърта в магарето,може да е и от скъсан тампон на мотора,като овисне и почват да опират каретата в магарето

Точно така колега , това беше проблема...скъсана планка на тампона на скоростите , следствие на удар отдолу , двигателя беше увиснал.

Залепих картера , заварих въпросната планка ...и още една , която държи генерацията , на нея и смених и тампона.
                    Смених маслото , оправих един вакуум , оправих моторчето на чистачките и реших...ще става кола от това...НО...

След астрономическия пробег от около 5км. , от Орландовци до Ц.Гара и черпене яко на "агентите" там...ИТАЛИАНСКИЯ БОКЛУК МЕ ПРЕДАДЕ.

Както си седиме в нея , палиме , гасиме...и в един момент ключа реши че няма да се върти напред повече , само назад...за габаритите. Няма контакт , няма палене , няма вдигане на стъклата в тоя леден вятър и прехвърчащи снежинки.

След известно ръчкане с ключа , завъртях волана , та и той се заключи...и сега съм я оставил на гарата...с опцията , утре да си я намеря...на наказателния паркинг.

Но за тая история , ще пусна отделна тема , та ако може някой да ме посъветва нещо.

А всъщност , абе господа модератори...админи...какво се случва с моя акаунт? Обърнах се с молба към един от вас , да ми разясни и евентуално разреши проблема , но уви?

Comment

За тая история си има теми...
                      Но тук почти всички ти казаха да не се занимаваш, не случайно аз написах за мърляча който я е карал - тези коли ако са попадали веднъж на мърляч собственик, вече нищо не става от тях, гарантирам ти, че като оправиш ключалката след още 5 км пробег ще се счупи нещо още по-фрапантно и от "ИТАЛИAНСКИЯ БОКЛУК" колата ще стане "ИТАЛИЯНСКИЯ ШИБ@Н, Л@ЙНЯН БОКЛУК" примерно в твоите очи само...
                      Просто тези коли НЕ са мърлячо-устойчиви (както по-старите fаувета, опели и т.н.).

За ключалката не се притеснявай - патрона се вади сравнително лесно, а можеш да пробваш пръскане с WD вътре и опити за раздвижване - може и да се оправи само с това.

Успех
                      Last edited by badmadafaka; d.m.y г., 08:01.

Comment

За тая история си има теми...
                        Но тук почти всички ти казаха да не се занимаваш, не случайно аз написах за мърляча който я е карал - тези коли ако са попадали веднъж на мърляч собственик, вече нищо не става от тях, гарантирам ти, че като оправиш ключалката след още 5 км пробег ще се счупи нещо още по-фрапантно и от "ИТАЛИAНСКИЯ БОКЛУК" колата ще стане "ИТАЛИЯНСКИЯ ШИБ@Н, Л@ЙНЯН БОКЛУК" примерно в твоите очи само...
                        Просто тези коли НЕ са мърлячо-устойчиви (както по-старите fаувета, опели и т.н.).

За ключалката не се притеснявай - патрона се вади сравнително лесно, а можеш да пробваш пръскане с WD вътре и опити за раздвижване - може и да се оправи само с това.

Успех

Вече изминах 20км. откатко оправих ключалката и не се е строшила "италиЯнката" още , ще излезе ебаси здравия автомобил.

Утре пак сме в ремонти...на спирачките , щото без тях не смея да я "разцепя" ... а съм и обещал че ще я накарам да се почувства като Honda CBR , в момент в който ме е "ударил адреналина" и "Manowar" гърми в слушалките ми.

А за скърцането в задния мост...ще го мисля друг път.
                        Алфа 156 1.8ТС+ГИ-метан

Comment

Вече изминах 20км. откатко оправих ключалката и не се е строшила "италиЯнката" още , ще излезе ебаси здравия автомобил.

Утре пак сме в ремонти...на спирачките , щото без тях не смея да я "разцепя" ... а съм и обещал че ще я накарам да се почувства като Honda CBR , в момент в който ме е "ударил адреналина" и "Manowar" гърми в слушалките ми.

А за скърцането в задния мост...ще го мисля друг път.
                          Лелее като ти чета мненията и темите направо да те съжали човек, голямо дърво е този екземпляр на който си станал инвеститор. Принципно всичко се оправя и не е страшно и чак толкова скъпо, но имам чувството, че този който ти е дал колата срещу някаква сума пари сигурно се чувства касметлия след такава сделка.

Comment

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                            Лелее като ти чета мненията и темите направо да те съжали човек, голямо дърво е този екземпляр на който си станал инвеститор. Принципно всичко се оправя и не е страшно и чак толкова скъпо, но имам чувството, че този който ти е дал колата срещу някаква сума пари сигурно се чувства касметлия след такава сделка.
                            Хм, има истина в твойте думи , ама бившия собственик не се чувства късметлия , даже май малко му е тъжно.

А аз се пообразовах през изминалите няколко дена в този форум и общо взето с пълно съзнание "скочих в този огън" , та не ме жалете , цял живот се разправям с таратайки , изтръпнал съм...с италянките нямах вземане-даване до сега , но никога не е късно човек да стане за резил.
                            Алфа 156 1.8ТС+ГИ-метан

Comment

Гледам че тази тема замря , та зада не си помисли някой че проблемите ми са свършили и вече ми е скучно ще спомена , че днес , след като свалих задната дясна гума , за да установя защо нямам спирачки и защо всичката спирачна течност изтича върху джантата открих следното:

Че от феродото на накладките са останали само тъжни спомени ...се предполагаше , но че и от "плочката" на вътрешната накладка няма и помен...беше леко изненадващо.
                              Та буталото на спирачния апарат , направо опираше в диска...та така , 30лв за задни накладки...и пак нямам спирачки , та утре , след като дам на "газаджийте" 100лв. за метанов редуктор (изпарител) и още за незнам си кво , ще се разправям с въздуха на спирачките.

Но пък тази вечер , след като монтирах плеър в колата , установих че имам автоматична антена...ако това е някаква утеха.
                              Алфа 156 1.8ТС+ГИ-метан

Comment

Но пък тази вечер , след като монтирах плеър в колата , установих че имам автоматична антена...ако това е някаква утеха.
                                Е това си е италянка
                                Може всичко да спре но няма да те остави без настроение
                                Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                                Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                                Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Working...
                                X